COMUNICAT DE PRESĂ

Selecție grup țintă în cadrul proiectului ”SPER – Susținem Pregătirea Educațională Responsabilă”

Selecția beneficiarilor proiectului cu finanțare europeană ”SPER – Susținem Pregătirea Educațională Responsabilă” este în plin proces, grupul țintă fiind alcătuit din 270 copii care au cel puțin un părinte plecat la muncă ăn străinătate și 90 părinți/tutori care au în grijă acești copii.

Cei 270 de copii care vor fi selectați în grupul țintă vor fi selectați din învățământul preșcolar (3-5 ani) – 40 copii, din învățământul primar (6-10 ani) – 100 elevi, din învățământul gimnazial (11-14 ani) – 100 de elevi, din învățământul secundar superior (14-16 ani) – 30 de elevi.

Copiii și părinții/tutorii provin din Municipiul Târgu Jiu și comunele Bengeşti-Ciocadia, Bălăneşti și Scoarţa.

Înscrierea se poate prin direct la școlile partenere sau prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.speringorj.ro, sau la sediul proiectului din Municipiul Târgu Jiu strada Unirii nr 83.

Prin intermediul proiectului, copiii vor beneficia de un pachet integrat de servicii de suport educațional, servicii psiho-sociale de sprijin, activități recreative și de socializare, cum ar fi participarea la ateliere cu tematici adaptate vârstei, excursii, tabere școlare și activități sportive, în timp ce adulții au parte de servicii de educație parentală și de consiliere socială. În plus, copiii vor beneficia de pachete de rechizite la începutul anului școlar si de subvenții în funcție de prezența la școală, prezența la activitățile proiectului și progresele în clasă.

Vezi tot comunicatul in documentatia anexata.

Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *